Hvorfor de rigtige billeder er essentielle for dit brand

Jeg elsker at tage billeder og at arbejde med deres udtryk, både til mine kunders hjemmesider og på hobbyplan. Der er nemlig masser af sandhed i den gamle udtryk ”Et billede siger mere end 1000 ord”. Når jeg designer hjemmesider, lægger jeg derfor altid stor vægt på at billederne er lige i skabet. Det gør simpelthen hele forskellen. Og hvem vil have en middelmådig side når man med få midler kan få en hjemmeside der er superlækker og tiltalende for ens kunder?

Jeg har gjort mig en række erfaringer, som jeg gerne vil dele med dig. Om du sidder og overvejer om du har de rigtige billeder på din hjemmeside, og gerne vil ”stramme lidt op” på din side – eller skal til at have lavet en helt ny hjemmeside til dit firma – så sug endelig endelig til dig inden du foretager dig mere.

Fotografi i Klinik Rude - Kristine Birka

20 sekunder-reglen

Billeder er ganske enkelt det første vi ser, når vi besøger en ny side. Videnskaben fortæller os, at det kun tager 20 sekunder at danne os et indtryk af en person, en hjemmeside eller en butik. Med andre ord har du 20 dyrebare sekunder til at imponere de potentielle kunder som besøger din side, og her er billederne virkelig afgørende. Det kan derfor ALTID betale sig at gøre en indsats for at sikre sig, at billederne på din side er super lækre, og repræsenterer din virksomhed på allerbedste vis.

Er din stil rå, feminin, praktisk eller humoristisk?

Billeder kan altså bare ét eller andet, som ord aldrig vil kunne. De kan opbygge en helt bestemt stemning på ingen tid, fordi vi skaber associationer i vores hoved der fremkalder følelser på et øjeblik. Derfor kan du bruge dem til at give et klart billede af hvem du og din virksomhed er. Er din stil rå, feminin, praktisk eller humoristisk?
Det er super vigtigt at du kender din og din virksomheds stil inden du går igang med at vælge billeder til din side. Et fantastisk sted at søge inspiration er Pinterest – hvor jeg allerede har lavet et par boards klar du kan kigge i.
Når du har fundet det udtryk der virkelig definerer dig, har du det perfekte udgangspunkt til at få opbygget en mappe med billeder til din hjemmeside, facebook osv.

Fotografi i Klinik Rude - Kristine Birka

Drop klichéerne

Der findes millioner af ”pæne” stockphotos på nettet, som du gratis kan bruge løs af. Problemet med dem er desværre at de ofte er blankpolerede, neutrale og intetsigende. Du vil absolut ikke stemples som ”intetsigende” på din hjemmeside, vel? Så glem dem. I stedet findes der flere websteder, hvor man mod betaling kan hente professionelle billeder, til brug på hjemmesider, i brochurer osv.
Nogle af de bedste sider er depositphoto.com og istockphoto.com, og jeg anbefaler ofte mine kunder at kigge igennem deres billeder og se om de kan finde nogle billeder ud der passer til deres stil. Jeg vil altid anbefale at billederne er “danske” i udtrykket, det vil sige uden klicheer som store tandpastasmil, kunstige grin og overdrevent klare øjne. Tænk tyske og amerikanske reklamer, og du ved hvad du skal undgå. Depositphoto er en god side, hvis du skal bruge mange billeder, da du kan tegne et 30-dages abonnement, der giver dig mulighed for at hente 10 billeder dagligt. iStock har til gengæld et ekstremt bredt udvalg af billeder, og de er efter min mening væsentlig smukkere og bedre fotografisk kvalitet – her betaler du pr. billede.

Fotograf eller ej?

Vi kommer ikke udenom at det bedste resultat altid fås ved at anvende en professionel fotograf, der tager billederne hos dig. En fotograf har ofte både uddannelse og erfaring i at fange stemningen i et billede. Derfor er det SÅ meget nemmere at ramme essensen af dig og din virksomhed, når du overlader opgaven til en dygtig fotograf. Ja, det er en udgift. Til gengæld har du unikke billeder, der ikke pludselig optræder på din konkurrents side, og som virkelig viser hvem DU er. Du får desuden de FULDE rettigheder til at bruge billederne, der selvfølgelig er taget så de passer perfekt til din forretnings univers. Det er altid pengene værd!

Fotografi i Klinik Rude - af Kristine Birka

 

Lav en billeddatabase

Når du får de færdigredigerede billeder fra din fotograf eller fra en af Stock-hjemmesiderne, er det vigtig at du gemmer dem i en mappe i høj opløsning. Så har du eller din webdesigner, dem nemlig altid ved hånden. Både hvis du beslutter dig for at lave ændringer på din hjemmeside, eller hvis du skal have lavet nyt markedsføringsmateriale, annoncer på Facebook eller lignende. Gem dem aller helst på nettet i en mappe der kan deles, for eksempel Dropbox eller iCloud, så du ikke risikerer at miste dem, hvis noget går galt med din computer.

Hvilken løsning skal jeg så vælge?

Hvilken løsning du skal vælge, er selvfølgelig også afhængig af dit budget og behov. Jeg har lavet en hurtig opsummering af priserne, så du kan vælge den løsning der passer dig bedst:

Depositphoto
  • Gode billeder
  • Billig løsning

 
10 billeder dagligt pr måned (ca. 300 billeder):

649 kr
depositphoto.com

iStock
  • Rigtig lækre billeder
  • Stort udvalg

 
25 billeder ialt pr måned:

 
749 kr
istockphoto.com

Professionel fotograf
  • Dine helt egne billeder
  • Top kvalitet
  • Exclusive rettigheder

Pris varierer fra fotograf til fotograf – For 1 times fotosession incl. 20-30 redigerede billeder tager jeg ca.:
3.950 kr
Læs mere her


Nu er du klædt godt på til at sikre dig at dine billeder har det helt rigtige udtryk, og du fremstår super professionelt overfor dine kunder.
Har du allerede en hjemmeside, er det en god ide at overveje, om dine nuværende billeder siger dét de skal. Og står du overfor at skulle have lavet hjemmeside, så er det bare om at gøre det rigtigt fra starten. De rigtige fotos er nemlig en afgørende faktor for om din nye forretning bliver taget seriøst!

Kristine Birka

Jeg lever af at hjælpe forretninger indenfor mode, livsstil og skønhed med branding, markedsføring og grafisk design. Min store passion er æstetisk design der udstråler luksus og selvforkælelse.