Hvorfor jeg alligevel forelskede mig i Canon 200D

(Indlægget er lavet i samarbejde med Canon – alle holdninger er 100% mine egne)

Nogle gange bliver man forelsket ved første blik. Andre gange, skal der lidt flere dates til, før end man får øjnene op for hinandens kvaliteter.

Da jeg så Canon 200D første gang på min lokale fotohandlers hjemmeside, tænkte jeg: “Et spejlreflekskamera, der fåes i flere forskellige farver? Det må være til børn”. Jeg gad ikke engang ulejlige mig med at scrolle ned og læse hvad kameraet kunne. For samtidig var prisen også aaalt for billig, til at man kunne forvente andet end et legetøjskamera. Istedet kiggede jeg straks videre blandt de “rigtige” kameraer. Yes – præcis så arrogant kan jeg være, når det kommer til fotogrej 🙄

Men jeg kunne ikke have taget mere fejl!

På opfordring fra en bekendt, der arbejder i en fotoforretning, besluttede jeg mig dog alligevel for at gå ind og læse mere omkring Canon 200D-kameraet. Hvis jeg skal være helt ærlig, ledte jeg nok mest af alt efter grunde til at købe alle andre kameraer end dét 😬 Men når jeg sammenlignede de tørre tal og kedelige specifikationer, var der ingen tvivl: Canon 200D var det eneste rigtige valg til mit behov!
Jeg måtte sgu bide min stolthed i mig, og bestille det hvide “legetøjskamera”, der ligger til den latterlige pris på cirka 4.100 (excl. moms).

Det blev starten på et fantastisk forhold!

Og ja, jeg kan ikke lade være med at dele detaljerne med jer! For det her kamera er så alsidigt (og billigt), at det højst sandsynligt også er det perfekte match for dig.


Min Instagram-profil har aldrig været smukkere

Som du helt sikkert ved, så er jeg meget perfektionistisk omkring min Instagram-profil. De billeder, der kommer ud, skal være lyse, skarpe og super lækre.
Jeg har i lang tid været irriteret over, hvor besværligt det faktisk er. Jeg tager et godt billede med mit kamera, hvorefter jeg skal overføre det til computeren, redigere det, sende det til min iPhone via Dropbox – for til sidst at kunne lægge det ud på Instagram.
Dén proces er jo til grin. Men ikke desto mindre har jeg gjort det, fordi Instagram er en vigtig del af mit brand.
Med mit nye Canon-kamera, er der skåret 80% af processen fra. Det har nemlig WiFi 🤩
Det vil sige at jeg kan skyde et foto, og overføre det direkte til min iPhone indenfor få sekunder! Desuden er det nemt at tage så lækre fotos, at det sjældent er nødvendigt at redigere dem, inden jeg poster på Instagram.

Tidsbesparende – tjek!

Jeg kan selv tage professionelle selfies

Når jeg er vant til at være bag kameraet, opstår der altid en udfordring, når jeg pludselig skal bruge fotos eller video af mig selv 🤳🏼
Kender du ikke de der bloggere, der har total fede billeder af dem selv, i alle mulige lækre outfits? I lang tid, tænkte jeg at hemmeligheden var at de havde verdens mest tålmodige kæreste, eller en arbejdsløs fotograf-veninde.

Meeen nu har jeg fanget tricket!

Med app’en Camera Connect kan jeg tilslutte mit 200D trådløst til min iPhone. Og hold lige fast! Jeg kan rent faktisk se kameraets display på min telefon. Det vil sige at jeg kan se præcis hvordan jeg skal placere mig i forhold til kameraet (og om dobbelthagen er skjult). Jeg kan trykke på skærmen, for at vælge hvor det skal stille skarpt og tage billedet. Det har seriøst aldrig været nemmere at tage gode selfies!
Specielt hvis du er camera shy, er det intet mindre end genialt, at du ikke behøver have en anden til at hjælpe dig med at tage dine profilbilleder.


Video uden besvær

En af de ting, der har holdt mig tilbage fra at få gang i min YouTube-kanal, er at jeg synes jeg er så G-R-I-M på video. På en eller anden måde, får iPhone-kameraet min hud til at ligne en teenagers, og fremhæver åbenbart alle de ting, jeg gerne vil nedtone 🤦🏼‍♀️
Derimod har jeg altid været vild med mit spejlreflekskamera, for med den rigtige linse, kan alt bare se let og elegant ud. Ind til nu, har det bare ikke rigtig været muligt at stille ordentlig skarpt, når man skal filme sig selv. Bare jeg rykkede mig 5 cm frem eller tilbage, så var mit ansigt helt sløret.
Behøver jeg at sige at Canon har løst dette problem for os? Canon 200D har nemlig ansigtsgenkendelse! Det stiller automatisk skarpt på mit ansigt, når jeg sidder og skvadrer løs. Og selvom mine hænder fægter rundt foran mig, så fanger autofokus’en mig med det samme, og sørger for at man altid kan se mit ansigt knivskarpt.

Jep – du kan godt forvente at se meget mere til mig på YouTube fremover 💁🏼‍♀️

Se godt ud på Facebook Live

Som den perfektionist jeg er, var det mega grænseoverskridende at gå igang med Facebook Live. Specielt fordi jeg ser rigtig mange, der sender live med virkelig dårlig lyd- og billedkvalitet. Og dét er en af de ting jeg bare ikke kan leve med! 🤦🏼‍♀️
Én ting er at man kan være nervøs for at komme til at sige noget dumt på livestreaming. Men en helt anden sag er at man gerne vil se bedst muligt ud, når alle på Facebook kan se med live – am I right? Forfængeligheden er heldigvis ikke død endnu 😇
Canon 200D klarer denne opgave uden problemer! Desværre kan man ikke sende live direkte fra kameraet 🤷🏼‍♀️
(HINT til Canon om at få det med i næste opdatering 😉).
Men til min ugentlige Facebook Live: #forretningudenfilter, bruger jeg blot programmet Ecamm Live til at “forbinde” kamera og mikrofon med Facebook. Faktisk brugte vi kameraets indbyggede mikrofon i en af udsendelserne, og den fungerede også virkelig godt – så der er ikke nogen grund til at løbe ud og investere i både mikrofon og kamera for at komme igang.
Desuden har kameraet flip-skærm, som gør at vi kan se os selv imens vi er på, og ikke pludselig forsvinder ud af billedet 😑


Fotos til hjemmeside

I mit daglige arbejde, hjælper jeg forretninger og klinikker i skønhedsbranchen. Jeg sørger for at mine kunder får et æstetisk og elegant brand, både i deres fysiske lokaler, sociale medier og hjemmeside. En vigtig del af det, er de rigtige fotos (det kan du læse mere om her), og derfor får man som kunde altid et photoshoot med, når man køber en hjemmesideløsning hos mig.
Også her gør mit nye 200D sig totalt til. Hvis du har prøvet at tage billeder med et lidt ældre spejlreflekskamera, så ved du hvor vigtigt det er med godt dagslys. Ellers bliver billederne grumsede og mørke. Med mit nye 200D bliver billederne bløde, lyse og knivskarpe, selv når lysforholdende ikke er helt optimale.


Konklusion

Som selvstændig i 2018, er det en nødvendighed at vi skaber content hver eneste dag. Det kan være fotos til Instagram, videoer til YouTube og selvfølgelig Facebook Live. Vi skal hele tiden vise vores ansigt, og hvorfor ikke gøre det på den flotteste måde? For billeder siger bare mere end ord.

Jeg tror ikke det er nogen hemmelighed at jeg er blown away over, hvor meget man får for pengene i det nye Canon 200D. Det kan præcis de ting, man står og har brug for, når man driver sin egen klinik, webshop eller laver online kurser – og ikke har pengene til at hyre en professionel fotograf med jævne mellemrum. Kameraet er utrolig nemt at finde ud af (jeg har aldrig brugt et Canon-kamera før), og alle de besværlige mellemled er skåret fra. Det fungerer nærmest som en professionel udvidelse af dit iPhone-kamera. What’s not to like?


Nu er det din tur…

Kunne du tænke dig at vide mere om, hvordan jeg sender live på Facebook i god kvalitet?

JA TAK, jeg vil gerne modtage tjeklisten på min mail

Kristine Birka

Jeg lever af at hjælpe forretninger indenfor mode, livsstil og skønhed med branding, markedsføring og grafisk design. Min store passion er æstetisk design der udstråler luksus og selvforkælelse.